spe yang intai bl0g sya ya?? XD


SHout

Monday, January 31, 2011

ngek punya mesin atm!!!!!





salam sume..


sya sangat2 marah sekrang niew..


tp bukan marah kt manusia..tp marah kat mesin..


adoy..


ada ke patut duit sya dia amik..


ok..meh sya cter meh..


kejadian berlaku di mesin atm M@#$%^^


pada suatu hari.. cewah..


petang td sya nk kaur kan duit sebab dengar duit dh kuar..


s0 sya g lah ATM berdekatan..


sya buat lah transacti0n cm biasa kn..


tbe2


-
-
-
-
mesin tu tulis perkhidmatan tergendala..sila cuba sekali lagi..


ok..


sya cuba lagi sekali kn..


pastu dia mintak masukkn am0unt..


sya masukkn lah am0unt sekian2 kn..


pastu sya tunggu punya lah lama..


tup2


perkhidmatan tergendala..


sila cuba sekali lagi..


ok sya p0wn geramlah kn..


dia muntahkn resit yang bertulis


URUSNIAGA ANDA TIDAK BERJAYA


ok..


sya p0wn g lah singgah petr0nas selepas itu..


nmpk pulak CIMB ATM..


sya cek baki..


weyh..


ilang duit yang sya nk amik td weyh..


spe tak berapi..


sengal t0l..


dah lah sya tak d duit..


sengal!!!!!!!!!!!!!


marah betul!!!!!!!!!!!!!!!!!!


DADDY BANK IN MONEY PLIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, January 29, 2011

.........awak.......











salam awak..

hari niew gnap 1 m0nth kte knal..

genap 1 m0nth kte gelak2 n ketawa...

genap 1 m0nth sta hepy hari2..

tq tau awak..

sya tau awak myb bca bl0g sya...

tq sebab naikkn rating bl0g sya

seyes semalam best kn b0rak..

tq teman sya semalam ya awak..

dari pagi awak menbebel kt sya smpay petang..

:D

tq..

awak..

orang kata kalo kita sayang sese0rang tu kte kna berk0rban sesuatu..

leyh x sya nk buat peng0rbanan untuk awak..

awak..

niew peng0rbanan sya untuk awak sbb sya sayang kan persahabatan kita niew..

sya tak nk sebab sya awk..........................

hurm..


awak wajib jaga diri tau..

sbab sya dah tak leyh jaga awak sangat dah..

sebab awak dah besar dah lah..


:D


awak sya sayang awak tau..

jga diri bila sya tak da..

ingat t0k makan.. n jangan suka tid0 lewat2..

janji ngn sya ok..

salam sayang

knpa d rasa cm niew...

sya tak suka rasa niew..


sya tak suke perasaan niew..


sya tak nk perasaan niew wt sya skit lagi


t0long lah..


jangan wt sya cmniew


plz..


argh!!!!!!!


perasaan niew jahak!!


sya bnci..


takmo2..


plz..


g jauh2...


plz..


sya merayu..




Friday, January 28, 2011

aduh baru perasan

korang kat header sya tu email yang slah tau.


sory..


tak pasan lah pulak..




give me 5 min to repair


sory..


:((

new header tok my bel0ved blog..

salam sume


seyes berpeluh sya buat header t0k bl0g niew


klo x jadi tu minta maaf lah ya..


sya budak baru belajar..


tu p0wn berpeluh2 buat ikut tutorial dari   akak yang c0mel sangat2 niew

thanks sis..


h0pe sis baca lah bl0g sya yang tak seberapa niew


:)


em..


k lah


nk 0ut...


0tak kos0ng tbe2..


da~

selamat hujung minggu!!!





Kau begitu sempurna
Di mataku kau begitu indah
Kau membuat diriku akan selalu memujamu

Di setiap langkahku ku kan
selalu memikirkan dirimu
Tak bisa ku bayangkan
Hidupku tanpa cintamu

Bridge:
Janganlah kau tinggalkan diriku
tak kan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Coda:
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adlah hidup ku lengkapi diriku oh sayang engkau begitu sempurna .. sempurna


Kau genggam tanganku saat diriku lemah dan terjatuhk au bisikkan dan hapus semua sesalku

Bridge:
Janganlah kau tinggalkan diriku
tak kan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Reff:
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidup ku lengkapi diriku oh sayang engkau begitu sempurna .. sempurna

Kau genggam tanganku saat diriku lemah dan terjatuhk au bisikkan dan hapus semua sesalku

Bridge:
Janganlah kau tinggalkan diriku
tak kan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Coda:
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adlah hidup ku lengkapi diriku oh sayang engkau begitu sempurna .. sempurna

KAU BEGITU SEMPURNA..

hihi..

ok semalam malam d s0meone nyayi lagu niew tok sya..

yeah..

ku begitu sempurna gitu kan..

hahaha

ape2 pown tq apiz..

:D

ser0nok ja..

semenjak 2-3 menjak niew ramai yang nyayikn lagi tok sya..

tq korang...

sya nk nyayikn tok korang payah lah kn sbb sore sya sngat2 tak sedap untk menyanyi..


hihi

malam niew sya nk tuntut janji dari BB
BB dah jnji nk nyayikn sya lagu..

yeah..

nk request lagu per ek

hahaha

k gtg

nk kuar..

sh0ping time..


yeah!!!

salam sayang


home sweet h0me







salam sume


eh2..


leyh update lah pulak kn..


alhmdulilah




hihi..


sya dah selamat smpy rumah..


nasibaik tadi x jem sangat..


:))


erm..




bb thanks 4 d m0ral supp0rt dalam msj malam td..


sya dah x tkut dah


t0 my dear D


tq yer sbab D still oncall ngn sya tme tu. D tau sya takut kn


:D


erm..


cuti niew bnyk keje kena buat..


1 0f them adalah ETR!!


nk buat field trip tapi surat dapat lepas bukak sem..ape hal!!




adeh..


tnsi0n t0l..


:))


k lah k0rang..


t sya update g




0h lupa nk g tau..


sya dah b0leh buat transparent header..


yeah!!!


tp still xnk msukn lagi..


sebabnya


haha


tak jadi lagi lah


:P


0k2..


gtg..


salam sayang k0rang..


:D

Thursday, January 27, 2011

SEMESTER BREAK!!!!!!



Salam sume


ok..stary esok bermulalah my semester break..


yeah!!!!!


suke2..


:D


tapi yang tak bestnye myb sya tak boleh update blog cm selalu sebab tenet kat umah tenat.


:((


mesti sya rindu nk update bl0g cm selalu kn..


yelah sya average update bl0g 1 hari atleast 3 entry..


atleast 0k..


hurm..


semester break niew nk buat per ek???


any idea??


hihi..


apelah


penuhilah msa anda dengan tidoooooo000ooo000ooo...




hahhaahaha...




oklah korang...


nk g kelas dlu..


t sebelum blik umah sya akan update sesuatu yang buat korang terkedu..


jeng-jeng-jeng


:D


salam sayang

if i say i miss u





salam sume


aduh terok tol sya niew..


leyh pulak rindu kt s0meone yang memang xkn & x mungkin rindu kat sya..


hahaha...


niew lah yang dipanggil persaan n0rmal bagi perempuan k0wt..


:D


em..


b0leh tak jangan rindu kat dia sya




ad0y!!!!!




t0l0ng k0rang..


ani..cpt marah sya cpt!!!!


t0long sedarkn sya dari mimpi niew..


pliz!!!!!!!




t0long..


urgh!!!!










Wednesday, January 26, 2011

AUDIT OH AUDIT

INSPECTOR GADGET YEAH!!!

HAHAHA

sya dah sengal korang

semuanya kerana

AUDIT!!!

ok..td d xm audit..


n sya rasa sya 50-50 ja

b0leh jawab n x


sya takut sangat2..


em..

tu ja nk luahkn pown.


salam

:D
salam sayang

Sme ker muka kami???

korang ada kawan sya kata muka sya ngn Mr S sme..


sme ker???


tngok ckit..




sme ker???




ish2...




dia kurus..


sya chubby..


hahha..


dah2


sya dah mula ngarut..


nk study audit..


esok xm g..


salam sayang


muaax..

Tuesday, January 25, 2011

PENAH TAK KORANG RASA YANG KORANG MARAH SANGAT2 KAT SOMEONE..

salam sume..


entry niew agak kelakar kn kwan2..


ok.sebenarnya cmniew..


sya sekarang tngah x marah ngn s0meone..


based on h** status kat laman s0sial sya rasa dia mara sya.tp sya tak tahu npe..


myb sebb sya d wt s0mething yang dia mara..


tp why n0t ckp depan2..


sya jenis tak suka lah kl0 u oll mara sya tp ckp belakang..


plz.


sya lebih rela kna marah depan2 dari k0rnag d0k kutuk2 sya dari belakang..


sya tak nk lah gad0 ngn dia..




tp..


dari cara status dia tu..


hurm..




0r myb juz perasaan sya ja kowt


p/s:sya niew jenis suka pkir the opposite site


oklah korang


petang niew sya d test.


wish me luck korang..


:D


salam sayang

Sunday, January 23, 2011

thankz for the s0ng BB

SALAM SUME


entry pepagi buta sebelum sya ke kelas..




em..


mlam semalam d s0me0ne nyayi t0k sya..


yeah..


dia 0rang pertama yang nyayi t0k sya..


tq BB..


i really l0ve ur v0ice while singing..


hihihi...


dengar ja dai nyayi ilang sume mlslah sya...


tq tau..


even dia nyayi sebb nk ilang kan b0san dia tp sya hepy..


seyes..


thankz ya BB..


sya harap semlm bukan 1st n last time BB nyayi kat sya..


hahahaha..


BB.. syes sya ckp..spe dapat BB mesti untung..


sya doakan BB bertemu pasangan ok syang..


sya tau BB baik..


:P


BB sya puji sebab nk BB nyayi lagi..




hahaha




tak d lah..




ok k0rang..


gtg..


class time


p/s:aq ngntuk..
hahaha..tido lah jap g niew..


comform...


:P


salam sayang

AMARAN TAHAP MERAH!!!!!




TOLONG JANGAN DEKAT NGAN SYA SEKARANG..

PERINGATAN!!!


AURA MEMBUNUH MENJELMA!!!


SILA MARAH MR S ATAS SEGALA KESULITAN..


HARAP MAKLUM!!!!



0UT 0F SERVICE F0R A DAY!!!!



Saturday, January 22, 2011

0rang yang saya sayang...

salam sume..


entry ke 2 kowt ariniew..


nmpk sngat2 yang sya tngah b0ring kn??




hihi..


ok..




entry kali niew special tok 0rang yang sya sayang sangat2 dalam idup sya..


kiranya sya tak leyh idup tnpa mereka..




jeng2..


adakah anda tercal0n antara salah satu cal0n2 bintang paling p0pular dalam hati sya??




XD


pemenang utama..




jeng2..


^__^


of course my mum,dad n my beloved brother..




























hihi...




i l0ve my family damm much..




muuuax


^___^




ok..


pemenang tempat ke dua ialah...








jeng2..




Jatuh kepada.....








sahabat2 ku sayang..


xD


sumpah sayang korang sangat2..




nk list kn sorang2 terlalu ramai..cewah..cm ramai ja member kn..hahahahaha


klo msukkn gambar ja b0leh??


leyh la??


hihi...





tempat ke 3 pulak..

jatuh kepada 





ok2..




entry niew t smbung...


da~


salam sayang


Thursday, January 20, 2011

it have start again..tak leyh update lelaju..tenet tenat~~~

Awk rapat-rapat dgn sy..syg awk!

Di suatu malam depan panggung wayang…

Sizuka : Best tengok wayang dgn awk td..kelakar je cerita tu..xbosan kan?
Nobita : A’ ah xbosan. Best!
Sizuka : Kalau best, knp awk letakkan kepala awk kat bahu sy & beritahu sy y awk mengantuk?
Nobita : Errr~ hehe..

Sizuka : Nasib baik kita pakai sweater kn awk? Kalau x, mesti sejuk dalam tu td.
Nobita : A’ah..btul3! Xdela sejuk sgt td bila dah pakai sweater ni.
Sizuka : Klu xsejuk, kenapa awk pegang tangan sy & beritahu y awk sejuk?
Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun menuju ke i-City..

Sizuka : Awk, sy cantik x?
Nobita : Awk kn syg sy..mestilah cantik..
Sizuka : Kalau sy ni betul cantik bagi awk, kenapa bila sy pakai baju-baju tertentu baru awak akan puji sy cantik. Kalau sy pakai baju longgar, awk diam je..kadang-kadang awk akan tanya saya kenapa pakai baju besar..kalau sy pakai baju ketat, baru awk puji sy cantik..knp ye?
Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun tiba di i-City..

Sizuka : Jom snap pic wak..sy nak tangkap gambar awk bawah lampu tu.
Nobita : Kita tangkap gambar berdua la syg. Meh sini, duduk sebelah sy. Rapat sikit, nanti xmasuk plak gambar awk.
Sizuka : Boleh ke rapat-rapat ni?huu
Nobita : Takpe de..awk kn awek sy..
Sizuka : Awek je..bukan isteri yg sah..
Nobita : Errr~ huhu..

Sizuka : Nanti sy simpan gambar kita ni dalam laptop sy ye wak.
Nobita : Alaa..upload la terus dalam fb.
Sizuka : Eh..boleh ke..xelok la wak..gambar tu dah la awk & sy je..yang ke-3 syaitan..pastu nak pergi heboh 1 dunia tentang dosa y kita buat..xmalu ke?huu
Nobita : Errr~ huhu..

Mereka pun pulang..

Sizuka : “Awk, awk syg sy x?
Nobita : Mestilah syg..syg sangat2 tau..haa
Sizuka : Buktinya??
Nobita : Eh..mcm ajak bergurau je..nak sy kiss pipi awk tu ke syg?hehe
Sizuka : Ish..apa ni? Teruknya pemikiran awk..huu
Nobita : Eh..errr~ huhu

Sizuka :  Mak sy kata, kalau kita syg sesuatu tu, kita akan jaga sebaik mungkin.
Nobita : Eh..mestila! hehe
Sizuka : Tapi awk tipu sy!huu~
Nobita : Eh..kenapa plak sy tipu awk??
Sizuka : Kalau awk syg sy, mestilah awk jaga sy sebaik mungkin tp awk xjaga sy dgn baik pun..awk sentuh-sentuh sy, pegang tangan sy, cuba nk kiss sy,ajar sy buat benda bukan-bukan yg sy xpernah buat sebelum ni, selalu ajak sy keluar malam-malam.

Nobita : Owh..sekarang awk nak salahkan sy la ajak awk keluar malam?? Mak ayah awk yg bg izin tau!
Sizuka : Memang diorang y bagi izin tapi awk tau x y diorang jugak y akan tanggung dosa sy dgn awk malam-malam macam ni sbb diorang bg izin pada sy ank perempuan diorang utk keluar dgn lelaki bukan mahram tanpa adik atau abang sy sebagai peneman pastu buat benda-benda xsenonoh! Pegang sana pegang sini..awk tau x panggung wayang tu mungkin sejuk bagi awk sampai terpegang tangan sy dgn sengaja, tp neraka tu teramat panas & tangan awk y memegang tangan sy tu akan dibakar dalam api neraka berulang kali..awk sedar x semua tu?? Tangkap gambar nak kepit-kepit, padahal boleh je tangkap gambar sorang-sorang kan..then, nak heboh kat 1 dunia. Pastu nanti org ‘like’ awk pun suka sebab orang tau siapa awek awk & hubungan awk dan sy kononnya bahagia tapi awk sedar x yang malaikat sentiasa mencatat segala apa yg kita buat..awk ada ilmu agama..klu xde ilmu agama pun, awk tau benda tu salah..tp kenapa masih buat? Awk sedar x semua tu??? Ingat Allah tak waktu awk buat semua tu?? Awk tu belum tentu jodoh sy, nak sentuh-sentuh sy. Kalau da awk nak sentuh-sentuh sy, apa je y suami sy boleh dapat special dari sy sbg isterinya y sah? Awk nak ke isteri awk dah macam sisa orang? Awk mesti akan cakap awk akan pastikan y awk akan nikah dgn sy sebab tu awk boleh sentuh-sentuh sy..tp awk sedar x y awk tu siapa?? hanya hamba Allah...awk bukan tuhan utk tahu siapa jodoh sy & jodoh awk..awk sedar x semua tu??? Klu betul awk syg sy, awk jaga lah sy baik-baik, beri sokongan sy jd muslimah solehah…dekatkan diri pada Allah, mohon pada Allah supaya izinkan kita dijodohkan bersama kerana sy ni milik Allah..ibu bapa hanya penjaga sy, mereka menjaga sy dgn penuh kasih sayang & didikan y baik sehingga sanggup memberi kepercayaan pada awk utk menjaga sy, tp awk jaga sy x??awk jaga sy x?? x kan..awk bawa sy kea rah keburukan..awk sedar x semua tu??? Banyak lagi y awk buat kat sy, sy pun terlalu kurang pandai ikutkan je kemahuan awk..nanti kat neraka bila Allah soal sy dgn dosa-dosa maksiat y kita buat, bukannya awk dapat backup sy dpn Allah..kn?? Tolonglah tahan diri tu sehingga kita dah sah dinikahkan..huuu~

Suasana bertukar menjadi suram...sehinggalah nobita mula meluah perasaan...

Nobita : Kenapa x dari dulu awk cakap semua benda ni?? Kenapa bila kita dah lalui macam-macam baru awk nak luahkan semua ni???
Sizuka : Sebab sebelum awk nak couple sgn sy, awk janji yang awk akan jaga sy baik-baik. Awk suka dengan saya pun sebab bagi awk sy baik tapi semakin lama awak makin berubah. Perubahan awk turut merubah diri sy. Baru sekarang sy luah semua benda ni sebab selama ni sy sentiasa menanti agar Nobita y dulu kembali. Nobita y menjaga sy dgn baik. Sy tunggu Nobita tu..tunggu & terus menunggu kerana sy sayangkan dia. Tapi semakin lama sy tunggu, semakin menjadi-jadi...awk fikirlah baik-baik apa y sy sampaikan...kalau awk masih xberubah, lepaskan sy kerana Allah..

Nobita : ......

[Pesanan : kepada pasangan yg hangat menyulam cinta & kasih sayang, jagalah batas anda! Ingat larangan Allah…cinta itu indah krn Allah yg menciptakannya tapi jangan sampai cinta utk Allah itu dinodai oleh cinta manusia..menjadi kebiasaan, dalam berkasih ada kesalahan y akan dilakukan..seringlah muhasabah diri & beranikan diri untuk mula buat perubahan..beranikan diri menegur pasangan sebelum Allah menegur dengan pembalasan & azab..wallahu’alam~]

peringatan utk semua, beribu kali peringatan utk diri y teramat hina ini~

salam sayang